SS+K Agency

This social engagement advertising agency has over a decade of history on the 30th floor of the Pei Cobb Freed tower in Lower Manhattan near Wall Street. As on one of the first advertising agencies to move into this neighborhood, SSK took over space in the late 90s that was inhabited by a financial company and inherited its partitioned private offices and mega conference rooms.   The SSK partners wanted an update and called us to work with them. They wanted to foster a workplace that allowed not only for creativity but to activate the space and allow for happenstance and cross-pollination of ideas. We worked with them to enable a place where project teams could overhear other project campaigns and see the work pinned up to enrich the office culture.

After a collaborative design process with the partners and key staff, we established a design that permitted this vision to be implemented on a tight budget. The office is over 12,000sf of space that includes desks for a staff of over a 100, open kitchen, break-out zones for meetings, meeting islands, and small conference rooms. The pinup and dry erase walls are placed throughout the space and add both opportunities for creativity and collaboration while providing a material texture and character to the space. The 360 views of lower Manhattan, South Street Seaport, and the bridges offer an inspiring backdrop and are more visible than ever after the open space layout.

CREDITS: Team: Julie Torres Moskovitz collaboration with Melissa Cicetti (joint collaboration firm Fabrica Studio Architecture)  with Esther Chang, Jade Yang, Luis Gil, and Wade Cotton. (photos pending)

Reclaimed wood for reception desk at new storage area and work meeting islands beyond. 

Large decorative lights to compliment the 360 views of the Brooklyn Bridge and South Street Seaport in open work and meeting areas. 

Axonometric Drawing highlighting pinup material finishes for creative team zones in the advertising agency.

Axonometric Drawing highlighting furniture break-out zones vs staff seating areas.

A new kitchen zone for socializing and black painted niche doubles as the chalkboard for team quotes and communication. 

Open work office plan with production zone beyond the gray pinup wall meeting area. Prior to the renovation, the large space was partitioned into small private offices around the perimeter window zone and a central office area with no views of the outside. This new layout fosters teamwork and creates a more bright and optimistic space to develop ideas. 

Different pinup areas characterize different breakout zones of the office and foster team discussion while also enabling staff to learn what other advertising campaigns others are working on. 

All content © FNA